Caraş-Severin, Romania

Stiaţi că în jurul Aninei există faimoşii Sequoia Gigantea? Sau că aici se afla una dintre cele mai fromoase cascade din lume, Bigăr? Acestea sunt doar două dintre comorile pe care Nicolae Şuşara le-a imortalizat în fotografiile sale, ce vor fi expuse la Covasna în acest weekend.

Anina nu înseamnă doar lumea fără cer a minelor. Chiar dacă este recunoscută pentru trecutul său industrial, urbea cărăşeană se poate lăuda şi cu numeroase alte curiozităţi, unele prea puţin valorificate, dar pe care Nicolae Şuşara le-a căutat şi le prezintă acum într-o inedită expoziţie fotografică.

În zona Anina pot fi găsiţi arbori din specia Sequoia Gigantea, cea mai înaltă din lume. Iar dacă natura şi-a arătat măiestria creând peisaje unice, precum cascada Bigăr (cunoscută ca una dintre cele mai frumoase din lume), nici omul nu s-a lăsat mai prejos: primul lac artificial din România, Buhui, se află la numai 5 km de oraş. Tot în această zonă au fost descoperite unele dintre cele mai vechi resturi umane din Europa (aşa-numitul Ion din Anina). Fireşte, Nicolae Şuşara nu a uitat şi de calea ferată Oraviţa-Anina, un obiectiv ce nu putea lipsi de pe lista frumuseţilor din Banatul Montan.

Vernisajul expoziţiei, intitulată Aurora Banatului din munţii Aninei, va avea loc sâmbătă, 10 august, de la ora 11.00, la Casa de Cultură din Covasna.

1 Comment

  1. Imi pare bine ca in ultima perioada tot mai multi turisti vin inspre Anina si imprejurimi!! asta se datoreaza si faptului ca iubitorii de Banat montan o fac tot mai cunoscuta in ultimul timp. Aveti dreptate sunt locuri deosebite cu multe obiective interesante !!!

Adaugă comentariu