Caraş-Severin, Romania

PETROŞANI – Au participat campioanele judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş şi Alba la ONSŞ, handbal.Echipa Colegiului Tehnic Reşiţa a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la faza de zonă a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la handbal pentru echipe feminine de liceu.

Întrecerea a avut loc la Petroşani, cu participarea campioanelor judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş şi Alba. S-a jucat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, ocupanta primului loc obţinând calificarea la finala pe ţară. Reşiţencele au jucat în primul meci chiar cu gazdele de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Petroşani, de care au fost învinse cu 19-17.

Următoarele meciuri au fost însă câştigate de Colegiul Tehnic Reşiţa: 23-13 cu Liceul Teoretic „Ioan Jebelean“ Sânnicolau Mare şi 16-10 cu LPS Sebeş. În final, reşiţencele au ocupat locul al doilea, întrecerea fiind câştigată de reprezentanta gazdelor, din Petroşani, care va participa la finala pe ţară.

Colegiul Tehnic Reşiţa a revenit însă acasă cu două premii speciale: cel mai bun portar – Codruţa Buda; cea mai tehnică jucătoare – Alexandra Dinu. Componentele acestei echipe pregătite de profesorul Cristian Busuioc sunt legitimate la CS Universitatea Reşiţa, formaţie angrenată atât în Campionatul Naţional de Junioare II, cât şi în Divizia A de senioare. Pe linie şcolară sunt eleve ale Colegiului Tehnic Reşiţa, câştigătoarea fazei judeţene a ONSS la handbal.

„Sunt mulţumit de felul cum au jucat sportivele noastre, a spus profesorul Cristian Busuioc. A fost o repetiţie utilă pentru Campionatul Naţional de junioare II, acolo unde avem ca obiectiv prezenţa în fazele superioare. Avem o echipă omogenă, toate fetele joacă şi în Divizia A.“

Pentru faza de zonă a ONSS de la Petroşani, profesorul Cristian Busuioc a mizat pe: Codruţa Buda, Beatrice Kovari, Gianina Iung, Mădălina Dragoş, Alina Cristea, Alexandra Dinu, Maria Popescu, Claudia Sângiorzan, Claudia Stanciuc, Andreea Câmpean.

Adaugă comentariu