Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – În perioada 2-4 noiembrie 2011, lucrătorii Compartimentului Delicte Silvice în colaborare cu inspectori ITRSV, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale cu material lemnos în zona oraşului Oţelu Roşu.

„S-au avut în vedere controlul circulaţiei materialului lemnos în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, verificarea legalităţii şi autenticităţii documentelor de provenienţă şi însoţire a materialului lemnos, precum şi verificarea modului de utilizare de către operatorii economici a acestor documente“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al poliţiei cărăşene.

Au fost controlate 15 vehicule ce transportau lemn şi au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 14.000 de lei. Poliţiştii au ridicat şi 4,47 mc de material lemnos. În seara zilei de 3 noiembrie, V.V., din Băuţar, a fost depistat în timp ce transporta 4,47 mc de buştean fag, fără a avea documente legale de transport şi provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu