Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Marți, preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, i-a înmânat lui Cornel Galescu titlul de cetăţean de onoare al judeţului.La evenimentul desfăşurat în sala de şedinţe a CJ, au participat prietenii alpinistului, familia acestuia, consilierii judeţeni. „Distincţia este acordată unui om care nu este respectat doar de comunitatea de performanţă din care face parte, ci unui om apreciat de publicul larg. Coco Galescu este cunoscut şi recunoscut în judeţ, în ţară şi nu numai. Este o aventură să mergi din Patagonia până în Himalaya, să cutreieri mapamondul, să faci cinste acolo unde mergi“, a spus, în deschiderea evenimentului, şeful judeţului, Sorin Frunzăverde.

În discursul său, care a impresionat, Cornel Galescu a vorbit despre ceea ce înseamnă alpinismul, despre ceea ce simte atunci când pune drapelul României în locuri în care nu a ajuns niciun alt român, despre valorile în care trebuie să credem în viaţa asta. „Este o onoare la care nu mă aşteptam. Pe căile alpinismului am căutat linişte şi împăcarea cu lumea. M-am căutat pe mine şi încă mă mai caut. Alpinismul nu este doar un sport, ci un model pentru orice activitate. Depăşeşte graniţele ideii de sport, le atinge pe cele ale filosofiei şi ideii de luptă în general. Sper ca acest titlu pe care, cu onoare, îl primesc azi să transmită peste tot voinţa, curajul şi demnitatea. Înlăuntrul meu, simt mereu nevoia disperată de a ne agăţa de ceea ce e valoros şi sper ca într-o zi să pot spune că nu doar alpinismul contează ci orice activitate în care, cinstit, se urmăreşte un ţel. Nu există sentiment mai înălţător decât să te asociezi, acolo unde mergi, ideii de naţiune, culorilor acestei ţări“, spunea Galescu.

Alpinistul a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit şi sponsorizat în expediţii, prietenilor, familiei și autorităţilor.

Mai mulți consilieri județeni au avut cuvinte de laudă pentru Cornel Galescu, iar Nicolae Ștefănescu l-a numit chiar „de departe cel mai bun ambasador al județului Caraș-Severin“.

Nina Curița

Adaugă comentariu