Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acesta este unul dintre motivele pentru care drogurile de mare risc se găsesc mai puţin în judeţul nostru.

Informaţia a fost prezentată joi, în cadrul Colegiului Prefectural, de către coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, inspectorul principal de poliţie Sorin Andriţoi.

„În judeţul nostru, consumul de stupefiante este destul de scăzut, iar droguri de mare risc, cum ar fi cocaina sau heroina, se întâlnesc foarte rar, atât din pricina preţului lor mare, cât şi mulţumită intervenţiei organelor competente în combaterea traficului. Este o interdependenţă ce a condus la acest lucru: prin activităţile depuse de CPECA s-a redus cererea, iar instituţiile abilitate în combaterea traficului şi consumului de substanţe psihoactive au acţionat în vederea reducerii ofertei pe piaţă”, a amintit Sorin Andriţoi.

În primele zece luni ale acestui an, s-au adresat Centrului patru persoane, din care trei au beneficiat de servicii de specialitate în şase şedinţe de caz. Din cauză că nu există specialişti în judeţ pe partea terapeutică, acest segment a fost acoperit de organismul coordonator din Timişoara.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu