Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Supărat că i-au tăiat din buget, directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, nu i-a uitat pe consilierii locali PNL pentru acest gest. La vernisajul Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală de zilele trecute, Cojocariu a trimis câteva săgeți către colegii de partid din Consiliul Local.

Asta pentru că la sfârșitul lui aprilie, când s-a votat bugetul municipiului, liberalii au luat 500 de mii de lei de la Cultură, direcționând banii către repararea străzilor. Cojocariu a pus toată această situație pe seama orgoliilor și ambițiilor politice.

„Politicul înțelege mai puțin, având în vedere că este măcinat de orgolii și ambiții nemăsurate pe care nici nu le cunoaște, nu le stăpânește, dar le exercită, nu a înțeles că eu nu pot să închei un contract cu artiștii decât cu un an înainte. […] M-am trezit cu bugetul tăiat, harcea-parcea, nu mai aveam nimic, teroretic și din punct de vedere legal și administrativ acest simpozion nu trebuia să se mai facă. Și atunci m-am uitat la Felix Borcean și a zis: mergem înainte! Înainte către ce? Că nu mai era decât întuneric. Și apoi a început Dumnezeu să ne arate calea… Mai târziu, Horia Irimia mi-a dat prima tranșă din fondul de rezervă al Primăriei, nu mai spun cum am obținut-o și pe a doua”, le-a spus Coajă celor prezenți la simpozion.

Trebuie precizat însă că nu mai departe decât săptămâna trecută, liberalii au aprobat o rectificare bugetară de 50 de mii de lei pentru Casa de Cultură, bani folosiți pentru finalizarea simpozionului. Mai precis, spun sursele noastre, pentru biletele de avion ale sculptorilor…

N.C.

Adaugă comentariu