Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Acuzațiile pentru reprezentația de circ au curs de ambele părți ale celor două tabere din legislativul caransebeșean.

Majoritari după ultimele excluderi din PNL, social-democrații conduși de Florin Bogdea au încercat de la bun început să preia frâiele ședinței, cerând pe un ton imperios să se voteze ordinea de zi așa cum a propus-o primarul Felix Borcean. Asta în ciuda reproșurilor liberale, care au obiectat că unul din proiecte nu fusese avizat decât de doi din cei patru membri ai comisiei de specialitate. S-a ajuns la tonuri ridicate, liberalii cedând în cele din urmă.

Astfel, cei nouă social-democrați au votat atât abrogarea proiectului prin care etajele 7 și 8 ale spitalului caransebeșean erau modernizate, dar și două din celelalte trei proiecte introduse peste ordinea de zi. Este vorba de angajarea unor avocați pentru recuperarea terenului de lângă muzeu, care aparține societății Massiv Forest și a pășunii de la Zăvoi, dar și înființarea unui corp de control al primarului.

În schimb, proiectul edilului, de angajare a unui avocat pentru litigiul de muncă cu fostul manager al spitalului, Mihaela Popovici, nu a fost chiar pe placul grupului PSD, care s-a abținut, astfel că proiectul nu a trecut, ceea ce l-a făcut pe primarul Felix Borcean să se întrebe după ședință dacă șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, știe ce fac consilierii social-democrați la Caransebeș. „Cred că este o chestiune politică, nu este doar că Mihaela Popovici este fosta lor colegă, am înțeles că acum cochetează cu Pro România, dar se pare că nici doamna Jivan nu este avizată de orientările consilierilor locali ai PSD Caransebeș. Făcând așa un rezumat, se pare că am rămas cam singur împotriva tuturor”, a precizat edilul după ședință. Vom reveni și cu alte subiecte în edițiile următoare!

Adaugă comentariu