Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În ultimele săptămâni, sute de ciori au invadat Parcul Dragalina şi Parcul din Piaţa Revoluţiei. Trecătorii de toate vârstele au început să evite staţionarea în aceste zone, pe lângă zgomotul fonic asurzitor înaripatele lăsând în urma lor şi foarte multă mizerie.

În aceste condiţii, municipalitatea a apelat la alpiniştii utilitari de la firma lui Coco Galescu pentru distrugerea cuiburilor, după ce în anii anteriori s-au încercat soluţii precum împuşcarea ciorilor, distrugerea cuiburilor cu ajutorul elicopterului sau amplasarea unor dispozitive de înaltă frecvenţă, soluţii care s-au dovedit ineficiente.

„Încercăm să eliminăm un fenomen care în fiecare primăvară deranjează cetăţenii, mai ales pe cei ce frecventează zona Centrului Civic şi sperăm ca pensionarii, copiii, bunicii cu nepoţei, toţi cei care doresc să se bucure de zilele frumoase care vor veni, să poată să se relaxeze în cele două parcuri. Sunt condiţii destul de grele pentru alpinişti, platanii sunt foarte înalţi iar crengile destul de subţiri, însă sperăm să ducem la bun sfârşit această acţiune“, a precizat primarul Marcel Vela.

Marţi, echipa de alpinişti utilitari a acţionat în zona Parcului de lângă Primărie, iar de miercuri va continua cu distrugerea cuiburilor din Parcul Dragalina.

Adaugă comentariu