Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Local al municipiului Reşiţa s-a întrunit miercuri, 14 ianuarie, într-o şedinţă extraordinară. Principalele proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi cuprind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru două investiţii: reabilitarea cinematografului Dacia, respectiv reabilitarea şi modernizarea stadionului „Mircea Chivu“.

Reabilitarea cinematografului, aprobată de consilieri, prevede modernizarea clădirii conform cerinţelor actuale pentru astfel de funcţiuni, recompartimentarea şi echiparea corespunzătoare. Se va interveni pentru redimensionarea sălii actuale care va următoarea configuraţie: o sală mare de 471 de locuri şi două noi săli de proiecţie cinematografică în sistem 3D, având o capacitate de 112 locuri, respectiv 65 de locuri. Urmează schimbarea mobilierului, a sistemului de iluminat, acustic şi de proiecţie. Valoarea totală a investiţiei este de 17.997.570 lei.

Prin cel de-al doilea proiect aprobat de consilierii reşiţeni se doreşte modernizarea stadionului actual. Lucrările vor urmări extinderea locurilor pentru spectatori cu peluzele nord şi sud, care vor avea o capacitate de 14.478 de locuri, dar şi extinderea tribunei oficiale cu un corp de clădire independent, valoarea totală în acest caz fiind de 33.981.070 lei.

În vederea implementării acestor două proiecte de investiţii vor fi întreprinse demersuri pentru accesarea de fonduri, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Adaugă comentariu