Caraş-Severin, Romania

După ce a tăiat din salariile sistemului public, după ce a introdus cotizaţiile pe pensii şi a impozitat bonurile de masă, după ce a redus indemnizaţia de şomaj şi a şters din facilităţile acordate de Legea şomajului, executivul şi-a dat seama că mai poate economisi ceva bani şi din altă parte. Potrivit declaraţiilor ministrului Educaţiei, Dan Funeriu, programul guvernamental „Cornul şi laptele“ va trebui regândit.

Mai exact, trebuie analizat dacă este bine ca toţi copiii să beneficieze în continuare de această iniţiativă sau numai „cei vulnerabili“. Ministrul susţine că există mai multe variante, dar cel mai sigur se va opta pentru cea potrivit căreia cornul şi laptele vor fi înlocuite cu o masă caldă, acordată numai anumitor copii. Rămâne de văzut şi dacă masa va fi oferită prin cantinele instituţiilor de învăţământ sau dacă acest serviciu va fi externalizat, fiind posibil ca decizia în acest caz să aparţină consiliului de administraţie al fiecărei şcoli în parte.

Potrivit ministrului, schimbarea este necesară pentru că „foarte multă lume spune că sunt copii ai căror părinţi au posibilităţi materiale şi care nu au nevoie de acest program“. În prezent, copiii beneficiază, până la nivelul clasei a VIII-a inclusiv, de prevederile acestei iniţiative guvernamentale, primind, în fiecare zi de cursuri, produse în cadrul programului.

Adaugă comentariu