Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Facturile pentru încălzirea şcolilor continuă să fie umflate şi, în pofida acuzaţiilor, achitate din banii reşiţenilor
Chiar dacă de vechiul sistem de termie nu mai beneficiază decât aproximativ 3.000 de familii din oraş – dar şi 21 de şcoli, pe lângă alte instituţii publice –, pierderile sistemului şi subvenţiile sunt achitate din banii tuturor reşiţenilor, potrivit primarului Mihai Stepanescu.

Mai mult chiar, de anul trecut, Guvernul n-a mai subvenţionat preţul gigacaloriei, astfel că municipalitatea a oprit explodarea facturilor acoperind şi partea care era suportată de executiv. Deşi sumele plătite nu sunt deloc neglijabile, primarul Stepanescu a tot acuzat şcolile că acceptă la plată facturi exagerate.

Lucru susţinut şi de acuzaţiile repetate ale consilierului local Ioan Benga, care anul trecut vorbea despre faptul că, în aprilie 2011, care nu a fost una geroasă, factura Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa a fost de 63.000 de lei.

De asemenea, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local Reşiţa, Benga sublinia situaţia, explicând că datoriile istorice ale şcolilor, acumulate până în decembrie 2011, trebuie plătite: „Dar să nu mai acopere primăria factura de la «Eliade», unde în luna decembrie, când au fost trei săptămâni de şcoală şi una de vacanţă, am avut 43.000 de lei pe un singur corp de clădire. Au uitat că noi pe celălalt corp ne-am pus centrală? Şi Fărcăşescu (Florin Fărcăşescu, directorul Grupului Şcolar de Construcţii-Montaj – n.r.) a avut 70.000 de lei, iar Generală 12 – 30.000 de lei. Când? În decembrie, când s-au făcut doar trei săptămâni de şcoală? (…) Să ne răspundă Marinescu, el este şi la CET 2010, şi la CET-ul vechi, că primăria nu se alege cu nici un leu şi tot ce încasăm din taxe şi impozite merge la gaz“.

Prezent la şedinţă, Aurel Marinescu, administratorul celor două societăţi, nu a răspuns acuzaţiilor.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu