Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Municipiul reşedinţă de judeţ, la un pas să rămână fără apă datorită unor hoţi de fier vechi.Săptămâna trecută, agenţii de pază ai societăţii care se ocupă de siguranţa obiectivelor TMK Reşiţa au surprins un grup de hoţi în zona fostului depozit de fier vechi al combinatului reşiţean. Nimic nou până aici, întrucât astfel de întâmplări sunt aproape la ordinea zilei. Reşiţa, cândva un centru al siderurgiei româneşti, a devenit un adevărat paradis al unor astfel de infractori. Acest grup „lucra“ însă la unul dintre stâlpii de susţinere ai conductei de apă a Reşiţei.

Conducta, cu diametrul de 1,6 metri, alimentează cu apă brută TMK Reşiţa, UCMR, Messer, CET 2010 şi mai ales AquaCaraş, societate care, la rândul său, potabilizează apa pentru consumul întregului municipiu. Hoţii tăiaseră deja o parte din structura de rezistenţă a stâlpului, care s-ar fi putut prăbuşi, odată cu el picând şi conducta şi lăsând astfel Reşiţa fără apă.

După zece ore de lucru în ger, o echipă de muncitori ai TMK Reşiţa a efectuat o serie reparaţii pentru a asigura stabilitatea structurii. Din nefericire, aceste reparaţii sunt doar provizorii, şi, îndată ce starea vremii o va permite, va trebui efectuată o nouă intervenţie, ce va necesita oprirea aprovizionării cu apă a Reşiţei.

Din surse neoficiale, am aflat că la mai multe insitutuţii judeţene a ajuns o adresă din partea TMK prin care se solicită ajutorul pentru stoparea unor astfel de fenomene iresponsabile la adresa siguranţei în alimentarea cu apă a municipiului Reşiţa, la care se adaugă şi pagubele ce pot fi provocate atâtor societăţi.

Nina Curița

Adaugă comentariu