Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Oamenii se plâng de noile tarife practicate de Administraţia Cimitirelor, care le rup buzunarele celor cu mai multe rude trecute la cele veşnice.

Mai multe asemenea sesizări am primit în această săptămână la redacţie din partea unor cetăţeni care, oricum furioşi pe impozitele prea mari cerute de Primărie, s-au plâns şi de faptul că locurile de veci nu se mai pot păstra cu plata pe un an, ci doar de la cinci ani în sus. Potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 278 din 27.07.2018, Anexa 1, pentru concesionarea unui mormânt se plăteşte, ca şi până acum, pe şapte ani, tariful fiind de 224 lei/loc. Pentru extinderea concesionării locului de veci însă, oamenii nu mai pot plăti taxa anual, ci din cinci în cinci ani, după cum urmează: 175 lei/loc pentru 5 ani, 500 lei/loc pentru 10 ani, 1500 lei/loc pentru 20 de ani.

Ceea ce puţini ştiu, totuşi, e faptul că la tariful pentru cinci ani este o steluţă căreia îi corespunde şi o explicaţie, şi-anume că pentru persoanele cu venituri mai mici de 500 lei/membru de familie se acceptă şi plata anual. „E abuziv! spune o femeie care ne-a sunat special la redacţie. Ce facem dacă avem mai multe locuri de veci? Mai sunt şi oameni cu venituri mici, care nu pot plăti deodată întreaga sumă, mai ales dacă are trei, patru sau cinci morminte? Anual dacă plăteai era rezonabil, făceai cumva şi te descurcai!“.

Chiar şi pentru două locuri, e prea mult să dai 350 de lei odată, iar unele persoane au de plătit locurile de veci ale părinţilor, soţ, soţie, poate şi un copil, suma devine prea mare, mai ales că trebuie plătită în avans.

1 Comment

  1. Pentru unii restitutio in integrum a insemnat 702 ha de padure sau 65 ha de pasune sau 66 de case in buricul Bucurestiului !!! pentru altii a fost mult si 2 mp loc de veci. Cam asa se traduce demagogia golanilor de astazi. Prostii raman cu prostia.

Adaugă comentariu