Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acest Triunghi reşiţean al Bermudelor continuă să producă pagube municipalităţii de pe Bârzava.Subiectul spitalului de rang judeţean care ar fi trebuit fie construit pe drumul de la ieşire din Reşiţa spre Caransebeş a fost din nou pus pe tapet în cadrul unei conferinţe de presă organizate de către primarul Mihai Stepanescu.

Acesta a vorbit despre banii îngropaţi la „cimitirul, pardon Kilometrul 7“, şi de cele câteva milioane de euro care zac acum în pământ, sub forma unei reţele electrice pregătite pentru megainvestiţia care n-a mai fost realizată. Accentul a fost însă pus pe altă latură a problemei: furturile de elemente metalice de pe mai tot ce înseamnă domeniu public, pornind de la capacele de canale şi terminând cu cablurile electrice.

De fapt, Primăria Reşiţa este cea care trebuie să investească acum în paza obiectivului, deşi acesta nu a fost realizat, tocmai pentru a preveni furtul cablurilor care „sunt îngropate la 1,20-1,30 m, sub nivelul de îngheţ“, după spusele edilului. Acesta a mai precizat că, dacă în urmă cu trei ani, în municipiul de pe Bârzava funcţionau doar opt societăţi ce aveau ca obiect de activitate colectarea de metale, între timp numărul acestora a crescut extrem de mult, ajungând în prezent la 21! „Noi trebuie să le dăm autorizaţie, prin cei de la Gospodărire, împreună cu cei de la Mediu, Direcţia de Sănătate, Situaţiile de Urgenţă etc. Am vorbit cu Prefectura pentru că trebuie să facem ceva“, a explicat Mihai Stepanescu.

Un lucru este cert şi anume că deşi cei de la Gospodărire dau avizul cu specificaţia ca societăţile să nu mai accepte bunuri furate de pe domeniul public, hoţii le predau gata mărunţite, spărgându-le înainte…

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu