Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceasta este una dintre deciziile adoptate de aleşii reşiţenilor în privinţa celor care au contracte cu primăria.

Aleşii reşiţenilor au decis să împuternicească şefii de servicii de sub autoritatea Consiliului Local al municipiului, dar şi pe cei ai societăţilor în care forul este acţionar majoritar, să includă în contractele de închiriere, de concesiune sau de comodat o serie de clauze considerate utile municipalităţii. Astfel, chiriaşul, comodantul sau concesionarul poate fi obligat să participe, ca… voluntar la activităţile Primăriei Reşiţa. Şi chiar dacă respectivele contracte sunt în derulare, în ele pot fi incluse clauze ce le rup din start, cum ar fi obligaţia de a nu avea antecedente penale privind furtul de pe domeniul public.

De asemenea, beneficiarii unui contract cu primăria trebuie să se abţină de la furat din spaţiul pe care l-au închiriat, concesionat sau l-au primit în comodat, dar şi din celelalte bunuri ale proprietarului. În plus, chiriaşii n-au voie să se certe cu vecinii şi nici cu titularii de alte contracte de închiriere, concesiune sau comodat, şi nici cu reprezentanţii municipalităţii, ai serviciilor din sobordinea acesteia sau ai societăţilor în care Consiliul Local Reşiţa este acţionar majoritar. Sunt, de asemenea, excluse injuriile!

În cazul în care beneficiarii de contract nu se conformează, documentul respectiv va fi reziliat de drept, fără discuţii, chiriaşii putând ajunge în stradă! Iar dacă bunul închiriat, concedionat sau dat în comodat este degradat, beneficiarul de contract va fi obligat să achite o despăgubire echivalentă cu triplul valorii imobilului respectiv…

Antoniu Mocanu