Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu de puţine ori, cei de la Enel au fost arătaţi cu degetul şi blamaţi pentru înteruperile repetate ale alimentării cu energie electrică, înregistrate în zona Muntelui Semenic însă, aşa cum aţi putut afla din Jurnal CS și Caon.ro, responsabili pentru reţeaua de distribuţie din zonă sunt cei de la CEZ.

Tot aceste întreruperi de energie, cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat Caraş-Severinul în ultima perioadă, sunt cele care au chemat la masa dialogului operatorii şi autorităţile. Matei Lupu, prefectul judeţului, s-a întâlnit cu Daniel Tudose, CEO al TMK Hydroenergy Power, parte a grupului CEZ România şi distribuitor de energie electrică pentru ENEL Distribuţie Banat.

„Discuţiile au reliefat că nu există probleme în ceea ce priveşte producţia energiei electrice, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, să aibă loc o întrevedere cu reprezentanţii ENEL, companie care asigură furnizarea, informează Instituţia Prefectului. Compania TMK Hydroenergy Power deține cele patru microhidrocentrale Grebla, Crainicel I, Crainicel II și Breazova, precum și amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug și Secu. În judeţul Caraş-Severin, compania derulează în prezent un proiect pentru extinderea sistemului de înştiinţare – alarmare a populaţiei în caz de dezastru. Proiectul a fost demarat şi dezvoltat în colaborare cu Instituţia Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Semenic» al judeţului Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Beneficiarii direcţi ai modernizării în valoare de aproape jumătate de milion de euro sunt membrii comunităţilor din aval de barajele Gozna, Valiug, Secu şi Trei Ape, dar şi autorităţile publice locale care pot răspunde rapid unei eventuale situaţii de criză. Proiectul presupune extinderea sistemului şi în judeţul Timiş, până la ieşirea din ţară, facilitând astfel colaborarea instituţiilor responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă din cele două judeţe“.

Adaugă comentariu