Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ultima şedinţă a Consiliului Local Caransebeş a fost una extrem de expeditivă.Aleşii locali au avut de votat doar 11 subiecte de pe agendă. Pe lângă o nouă rectificare bugetară, aceştia au aprobat raportul privind activitatea asistenţilor persoanelor cu handicap grav pe semestrul al doilea, dar şi un acord de principiu pentru închirierea imobilului în care funcţionează, în prezent, sucursala Caransebeş a Băncii Comerciale Române.

Conform acordului, municipalitatea ar urma să încaseze aproape un milion de euro, pentru închirierea pe zece ani a clădirii de către BCR. În aceeaşi şedinţă, consilierii locali de pe Timiş şi Sebeş au decis preluarea a opt noi chioşcuri din Piaţa Agroalimentară, sectorul legume-fructe, de către proprietarii de pe vechile amplasamente, alte două urmând să fie închiriate de către comercianţii care-şi desfăşurau activitatea la mesele existente, contra sumei de 500 de lei pe lună.

Şi pentru că suntem la final de an, de pe ordinea de zi nu a lipsit recunoaşterea meritelor avute de câteva persoane la dezvoltarea municipiului, în ultimii ani. Este vorba de sculptorii Bata Marianov şi Eugen Petri, coordonatorii parcurilor de sculptură în lemn şi marmură din Caransebeş, dar şi de Marian Copilu, managerul Copisa, compania care a realizat centura de ocolire a municipiului.

Pentru toţi aceştia legislativul local a aprobat, în unanimitate, acordarea titlului de cetăţean de onoare, distincţiile urmând să fie acordate într-o şedinţă viitoare.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu