Caraş-Severin, Romania

Deşi multe voci spuneau că CET Reşiţa va îngroşa rândurile şomerilor cu încă aproximativ 200 de oameni, iată că reprezentanţii Consiliul Local Reşiţa alături de primarul Mihai Stepanescu s-au ţinut de cuvânt şi au ajutat societatea CET 2010 să preia şi personalul „defunctului“ CET Energoterm.

„Din ceea ce ştiu eu nu este vorba despre nici un şomer. Pentru că nu putea fi vorba despre un transfer, iniţial oamenilor li s-au desfăcut contractele de muncă, au fost în preaviz după care 167, dintr-un total de 197, şi-au depus cereri de angajare la noua societate. Şi am aprobat absolut toate cererile. S-au şi făcut deja o parte din angajări“, a spus Aurel Marinescu, administratorul CET 2010

Deşi este cunoscut faptul că din bani publici nu mai poate fi susţinută pentru mult timp unitatea de termoficare a municipiului Reşiţa, primarul Mihai Stepanescu şi consilierii locali s-au îngrijit ca reşiţenii să nu rămână fără apă caldă şi căldură, iar angajaţii de la CET Energoterm să nu rămână în şomaj. „Ştiind care este situaţia creată în jurul acestei societăţi, lucrătorii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au luat legătura din timp cu reprezentanţii CET tocmai pentru a pregăti bugetul de şomaj. Din fericire, nu este vorba decât despre două sau trei cazuri de şomaj“, a spus pentru Jurnal CS Caius Isac, director executiv al AJOFM Caraş-Severin.

„Contrar zvonurilor, pentru 167 de foşti angajaţi ai CET Energoterm am aprobat cereri de reangajare la CET 2010. Majoritatea celorlalţi 30 fie au îndeplinit condiţiile de pensionare, fie au ales alte variate pe care dânşii le-au considerat oportune“, spunea administratorul CET 2010, Aurel Marinescu.

Societatea a primit de la CL Reşiţa, în primă fază, suma de un milion de lei. Dar, în funcţie de cum vor evolua lucrurile şi până cineva va câştiga licitaţia, se va avea în vedere suplimentarea lunară a capitalului cu sumele ce se dovedesc a fi necesare. Pe de altă parte, a fost depus şi un proiect ce are în vedere modernizarea unor puncte termice din micro-raionul 3 al Reşiţei.

Anca Preda

1 Comment

  1.  „primarul Mihai Stepanescu şi consilierii locali s-au îngrijit ca reşiţenii să nu rămână fără apă caldă şi căldură”?????
    Dra ziarista, cum va documentati, de scrieti asa minciuni???
    De mai bine de o saptamana nu avem apa calda , nu am avut nici inainte de Pasti, suntem mintiti ca se da drumu, dar onor Primaria nu se grabeste sa semneze noi contracte – au doar centrala acasa domnii consilieri!

Adaugă comentariu