Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Tot traficul greu este direcţionat către interiorul Caransebeşului, pentru că şoseaua de ocolire rămâne închisă. Asta, deşi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale fixase ca termen de reluare a circulaţiei data de 1 iunie 2012, nerespectat însă de firma care a câştigat proiectul de realizare a şoselei.

Potrivit Biroului Comunicare al CNADNR, în perioada 10 mai-31 mai, antreprenorul ar fi trebuit să finalizeze lucrările rămase de executat, adică aplicarea stratului de uzură pe cei 12 kilometri de şosea, plasarea indicatoarelor rutiere şi a parapeţilor de protecţie, dar şi să remedieze deteriorările apărute peste iarnă la stratul de legătură, ca urmare a substanţelor folosite la deszăpezire.

Din păcate pentru caransebeşenii care trebuie să suporte în continuare circulaţia maşinilor de tonaj mare, termenul de 31 mai nu a putut fi respectat, lucrările fiind în plină desfăşurare. Oficialii CNADNR au ţinut să sublinieze că centura de ocolire nu a fost încă recepţionată. „Recepţia la terminarea lucrărilor este estimată a avea loc în cursul lunii iulie, după care urmează o perioadă de garanţie de doi ani.

După această perioadă va avea loc recepţia finală, în situaţia în care vor fi îndeplinite toate condiţiile de recepţie“, se mai arată în comunicatul CNADNR. Reamintim că centura de ocolire a Caransebeşului, un proiect ISPA de peste 30 de milioane de euro, a fost deschisă pentru circulaţie în decembrie 2011, în speranţa că, deşi nefinalizată, va descongestiona traficul greu din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Lidia Almăjanu

3 Comments

  1.  nu s au respectat regulile in ce priveste constructia,materialele folosite,timpi de finalizare…..dupa 2 ani de asa zisa garantie va arata ca o ulita de ocolire a orasului caransebes

  2.  ..noi stim cum construieste Bucurestiul sosele in Banat ! …nu-i cunoastem de ieri-de-azi !

  3.  a fost inaugurata de pdl in lipsa de alte obiective …ca de obicei bataie de joc!

Adaugă comentariu