Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultimele zile ale anului trecut a fost aprobat proiectul care urmează să amenajeze torenţii Reşiţei, care au făcut nu o dată ca zona centrală a urbei să fie inundată.

„A fost aprobat studiul de fezabilitate care vizează realizarea, construcţia de mici baraje, amenajări torenţi pe acele pâraie care au dat mereu de furcă reşiţenilor, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Eu am făcut acest lucru la unităţile silvice pe care le-am condus – Direcţia Silvică Judeţeană, Ocolul Silvic şi aşa mai departe –, în premieră la nivel naţional şi cred că se impune şi la noi acelaşi tratament aceeaşi strategie. Dar vom vedea pe ce finanţări le depunem. Noi am mai luat odată în discuţie un proiect, dar era mult mai suplu, viza un număr mai mic de torenţi, acum sunt cuprinse în acest studiu 15 pâraie care au dat, pe parcursul anilor precedenţi, dureri de cap şi multe, multe necazuri reşiţenilor“.

Potrivit municipalităţii, în prima parte a acestui an lucrările pe acest proiect vor fi finalizate iar centrul urbei va scăpa de scăldatul de la fiecare ploaie…

Adaugă comentariu