Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În data de 15 septembrie a.c., la Reșița va fi inaugurat Centrul Olimpic de box pentru tineret, în cadrul căruia vor activa 12 sportivi, printre care și trei reșițeni.

Este vorba despre Marian Ruță, Ionuț Socareva și Daniel Bihari. De pregătirea acestora se vor ocupa Traian Giorgia, ca antrenor coordonator, și George Radu și Adrian Mărcuț, care activează în cadrul secției de profil a CSMl Reșița. De reținut faptul că al doilea centru similar va fi organizat la Ploiești sau la Brăila, în cadrul căruia se vor pregăti alți 12 pugiliști.

„Pentru noi este un nou început, după desființarea centrului olimpic, în anul 2011, ne-a declarat prof. Francisc Vaștag, vicepreședintele Federației Române de Box și director general adjunct al CSM Reşiţa. Acum avem toate condițiile, suntem sprijiniți de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria și Consiliul Local Reșița şi Consiliul Județean. Problema este că, până în 15 decembrie a.c., pe plan local trebuie să asigurăm cheltuielile pentru șase boxeri, care n-au fost cuprinși în bugetul național pe anul 2013. Dar, eu sunt convins că vom găsi înțelegere. Pentru că ne dorim să facem o treabă serioasă, fără jumătăți de măsură. Dacă vrem să revitalizăm boxul românesc”.

Marius Moraru

Adaugă comentariu