Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Răspunsul cărăşenilor va stabili în ce măsură judeţul este sau nu informat în legătură cu sistemul de management al gunoaielor.

A demarat cercetarea iniţială privind gradul de informare a publicului cu privire la proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin„. Este vorba despre stadiul iniţial în cadrul căruia se încearcă stabilirea gradului actual de informare a cetăţenilor în privinţa proiectului POS Mediu „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean.

Studiul va fi făcut de o companie la nivelul întregului judeţ şi va stabili dacă oamenii cunosc normele europene în domeniu, dar şi noile reguli de depozitare a deşeurilor. Iar rezultatele le vom afla în luna iunie, după care va demara campania de comunicare „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde”. Rezultatele cercetarii iniţiale vor fi comparate cu cele obţinute la finalul campaniei de comunicare, fiecare dintre cele două studii constând într-un sondaj de opinie pe bază de chestionar.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este implementat de către CJ, valoarea totală a acestuia fiind de 186,4 milioane de lei (fără TVA). Derulat pe o perioadă de 44 de luni, cu finalizare la 31 octombrie 2015, proiectul prevede constuirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac. Alte trei staţii de transfer vor fi constuite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. Sunt prevăzute construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Adaugă comentariu