Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană aşteaptă propuneri din partea cetăţenilor, în special de la arhitecţi, pentru a lua o decizie vizavi de funicular.

Autorităţile reşiţene nu au luat, deocamdată, o decizie finală vizavi de soarta funicularului. Încă se poartă discuţii dacă acesta va fi cumpărat sau nu, demolat sau păstrat, precum şi dacă va fi inclus într-un plan mai amplu de dezvoltare. Primăria Reşiţa a transmis adrese către 19 arhitecţi din oraş şi membri ai Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de la nivel local pentru a-i invita să îşi exprime un punct de vedere avizat pe tema menţinerii sau demolării funicularului, precum şi pentru integrarea acestuia într-un plan de dezvoltare.

„Vizavi de funicular, am făcut adrese către toţi arhitecţii Reşiţei, în număr de 19, a precizat recent Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Din păcate, cu excepţia doamnei Ioana Mihăiescu şi a altor doi arhitecţi – de fapt, singurii doi care lucrează la primărie –, n-am primit un punct de vedere. Asta ca să vedeţi implicarea reşiţenilor noştri şi a arhitecţilor cu privire la o posibilă temă de abordat vizavi de funicular, un punct de vedere privind achiziţia lui sau modernizarea lui şi aşa mai departe. N-am primit decât trei răspunsuri din cele 19. Încă mai aşteptăm“.

Reprezentanţii municipalităţii spun că vor lua în considerare propunerile concrete şi realiste vizavi de funicular venite din partea cetăţenilor. Acestea pot fi transmise electronic, prin e-mail, la adresa resita@primariaresita.ro, sau depuse în scris, la Centrul de Informare şi Relaţii cu Publicul, camera nr. 1, parter, Corpul I al Primăriei Reşiţa, Piaţa 1 Decembrie 1918 nr. 1A.