Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – De la sistemul public de ocupare am putut afla că, săptămâna aceasta, sunt disponibile 19 locuri de muncă pentru cei peste 3.000 de şomeri cărăşeni, care coexistă cu aproape 80.000 de pensionari.

Inspecţia Muncii ne lămureşte că în aplicaţia electronică Revisal (vechiul registru general de evidenţă a salariaţilor), la angajatorii din judeţul nostru, figurează 50.348 de salariaţi activi. De fapt, există 56.177 de contracte individuale de muncă în derulare, dintre care 50.278 pe perioadă nedeterminată şi 5.899 pe perioadă determinată.

Pe lângă ei, mai sunt şi alţii care dau, oficial, cu sapa în judeţ. Este vorba despre „exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri“, în acest sens, în evidenţele ITM Caraș-Severin fiind luaţi 519 muncitori care lucrează cu ziua.

A.M.

4 Comments

 1. NUSEPOATEASACEVA Reply

  Sunt curios ce se va intampla dupa ce acei pensionari nu vor mai fi. Un oras fantoma ? Naibii de incapabili cu primaria voastra,faceti fatade si bagati tramvaie in loc sa faceti locuri de munca !

  • Păi… fațade și tramvaie exact asta sunt, locuri de muncă. Că doar nu crezi că pică din cer de-a gata. Sau matale vrei mai multe locuri de muncă bugetare, la primărie și CJ? Nu sunt deja prea multe?

   • Ești prieten cu primarul când susții repunerea în funcțiune a tramvaiului și izolarea blocurilor?Asta nu e primar e unul care vrea să facă bani pentru partid nu-i pasa de oameni va prostit pe toți cu petreceri de rahat și concerte în satul Reșița și miroase a frauda iubitori de primar cu idei de doi para găuriți Rușine creiere spălate

    • Nu susțin izolarea unor blocuri pe banii noștrii, ai tuturor. Eu mi-am izolat din banii mei blocul, din banii noştri facem acoperişul şi tot din banii noştrii va trebui să facem beciul şi cine ştie câte vor mai urma după. Deja a costat cât încă un apartament! Iar din impozitul nostru unii primesc toate acestea de-a gata. Nu-i drept!

     Da, susţin reintroducerea tramvaiului. Dacă nu pentru altceva, măcar pentru curăţenia aerului din localitate. Este cevaă rău în asta? Până mai ieri ziceam că nu, azi zic că da: faptul că se aruncă banii pe tramvaie turceşti. Dar măcar linia să se facă calitativ, apoi poate odată cu o gunvernare mai puţin spăgară vom avea şi tramvaie.

Adaugă comentariu