Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivul reșițean a ocupat locul al doilea la un turneu de pregătire la Novi Sad.

Cătălin Zgârță, de la secția de judo a C.S. Muncitorul Reșița, s-a numărat printre sportivii români care au participat recent la un stagiu de pregătire la Kikinda, alături de sportivi din spațiul ex-iugoslav. Stagiul s-a încheiat cu un turneu de verificare la Novi Sad, unde Cătălin Zgârță a obținut medalia de argint, pierzând doar finala, dar după ce a condus mai bine de jumătate din meci.

A fost destul de bine, un stagiu destul de eficient, am avut meciuri de pregătire foarte grele și foarte folositoare pentru competițiile la care voi participa. Am trecut și peste un mic incident la unul dintre antrenamente, de la care m-am ales cu arcada spartă. Adversarul pe care l-am întâlnit în finală nu a fost neapărat mai bine pregătit decât mine, ci poate puțin mai atent. Pentru a progresa cred că am nevoie de mai mulți parteneri de aceeași valoare în sala de antrenament. Bineînțeles, este nevoie de multă muncă. În acest an, sper să iau o medalie la Campionatul Național Ne Waza și medalie la Cupa Europei, în luna mai, la Cluj-Napoca”, ne-a declarat Cătălin Zgârță.

A fost un stagiu foarte util și, după cum spunea și Cătălin, greu, cu două antrenamente pe zi, unde s-a întâlnit cu sportivi foarte buni. A fost o deplasare foarte reușită, chiar dacă sportivul nostru a avut și un mic accident, dar a dus totul cu bine până la capăt. Referitor la rezultatele obținute de secția de judo în prima parte a anului 2016, ne așteptam la mai mult la Campionatele Naționale de cadeți, unde am obținut locul IV, deși ne așteptam să fim pe podium și din motive mai mult sau mai puțin obiective nu am reușit asta. De asemenea, la finala Campionatului Național U16, am fost în grafic, cu sportivul Nicolae Jurjucă. Puteam fi pe podium, dar el fiind mai mic ca vârstă a făcut o pregătire utilă pentru finala din luna aprilie, de la U15, unde sperăm să fie campion ca și anul trecut. În continuare facem înscrieri, am pus și afișe în oraș, așteptăm copiii, băieți și fete, începând de la vârsta de șase ani pentru inițiere în judo și autoapărare. În fiecare luni, miercuri și vineri programul este dimineața, între orele 10 și 11, după-amiază de la 17 la 19, iar marțea și joia, antrenamentele au loc dimineața între 10 și 11, iar după-amiaza între orele 16.30-18.30“, ne-a spus antrenorul Daniel Păștean.