Caraş-Severin, Romania

VALEAPAI – Înscrisă în platforma Mutat la ţară, familia Trifan a găzduit pentru prima oară în Cetatea Valeapai un weekend de poveste.

Deşi familia Trifan a mai găzduit vizitatori, prieteni din întreaga lume care au pus chiar umărul la reconstrucţia casei, de astă dată, weekendul organizat de Mutatlatara.ro a fost un eveniment asemănător porţilor deschise.

,,Ne-am decis să acceptăm această provocare şi să devenim una dintre cetăţile la care oamenii vor putea veni să petreacă un sfârşit de săptămână la ţară, spune proprietarul casei, Radu Trifan. Am avut parte de un musafir, lucru care ne-a bucurat nespus, pentru că am avut parte de ajutor, dar şi de schimb de experienţă! Noi ne-am continuat treburile în gospodărie, cosind, grădinărind, tăind via şi făcând reparaţii, iar copiii s-au jucat şi s-au distrat din plin’’.

Practic, prin intermediul platformei, oricine poate să petreacă un asemenea weekend, dacă îl contactează pe proprietar, pentru Cetatea Valeapai având la dispoziţie adresa: sat Valeapai, nr. 134, com. Ramna, jud. Caraș-Severin, email: acasainbanat@gmail.com sau direct accesând această plaformă AICI/.

Primul asemenea weekend la ţară a fost petrecut în perioada 9 – 11 august 2019, de Andrei Beju din Timişoara, care s-a adaptat imediat regulilor casei, integrându-se în familie şi participând la activităţile din grădină şi din casă, respectiv la cosit, culesul roadelor, ajutor la renovarea casei vecinului de peste drum, dar şi alte lucrări pe lângă casă. Iată şi invitaţia provocatoare de a petrece un weekend la ţară, lansată de familia Trifan: ,,Vă aşteptăm cu drag la Cetatea noastră pentru a trăi împreună momente de viaţă la țară, în natură, alături de oameni faini, plini de energie. Sunteţi aşteptaţi să lăsaţi haina de orăşeni la intrare şi să vă luaţi în serios rolul de ţărani! Împreună vom grădinari, vom tăia via, vom cosi, tăia lemne, efectua lucrări de reparaţii la căsuţă şi multe altele! Însă nu va fi doar muncă, ci şi multă voie bună, cu poveşti spuse la focul de tabără, excursii în natură şi un atelier de făcut pâine şi pizza în cuptorul de lut’’.

Pentru înscrieri, doritorii mai pot contacta familia Trifan pe pagina de Facebook sau pe emailul asociaţiei: acasainbanat@gmail.com. De asemenea, pentru a petrece un weekend la ţară în Cetatea Valeapai, sunt făcute câteva recomandări, care includ, desigur, şi regulile casei, acestea fiind puse la dispoziţie pe platforma Mutatlatara.ro.

Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu