Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 145 de studenţi de la „Eftimie Murgu“ se vor bucura de cazare în internate liceale.

Proiectul de modernizare şi renovare a Complexului Cămin-Cantină aparţinând Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa avansează foarte mult, iar evoluţia lucrărilor a provocat câteva neplăceri unora dintre tinerii studenţi. Aceştia s-au plâns de prezenţa schelelor pe exteriorul clădirii şi de unele deranjamente în ceea ce priveşte utilităţile. În consecinţă, conducerea academică s-a adresat autorităţilor locale pentru a cere sprijin în găsirea unei soluţii.

Dată fiind situaţia, aleşii urbei s-au întrunit în şedinţă convocată de îndată, şi „au aprobat modificarea care constă în faptul că tariful de închiriere de 60 de lei/lună se aplică pentru elevi, sportivi, studenţi sau persoane care au legătură cu sistemul de învăţământ preuniversitar/universitar, după primirea avizului comisiei de evaluare a ofertelor pentru concesiune, vânzare, închiriere prin licitaţie publică/fără licitaţie publică a imobilelor proprietatea Municipiului Reşiţa şi pentru cumpărarea de imobile de către Municipiul Reşiţa (…); 150 lei/lună pentru persoane care nu au legătură cu sistemul de învăţământ şi nu sunt sportivi; 20 de lei/lună pentru elevii instituţiei proprii şi 5 lei/lună pentru cazarea participanţilor la olimpiadele şcolare“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

„Este vorba despre un număr de 55 de studenţi care vor locui în internatul Colegiului Economic al Banatului Montan, şi de alţi 90 care vor fi cazaţi la Liceul Teoretic «Traian Vuia», spune rectorul Doina Frunzăverde (foto). Am găsit înţelegere la conducerile celor două instituţii de învăţământ, dar şi la consilierii locali şi în special la domnul primar Mihai Stepanescu, care au acceptat ca studenţii să plătească mai puţin decât ne-am fi imaginat, stabilind pentru studenţi acelaşi tarif de 60 de lei ca pentru elevi. Acest lucru este extraordinar şi le mulţumim foarte mult! Studenţii nu stăteau în condiţii proprii cu schele la geam şi cu probleme cu utilităţile şi ne-au rugat mult să facem ceva. La Colegiul Economic vor avea camere cu baie proprie, însă cei de la «Traian Vuia» nu. Am făcut tot ce am putut, pentru spaţiile de la «Traian Vuia» am ajutat şi cu mobilier propriu, de la noi din cămin“.

Adaugă comentariu