Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Anul trecut, în septembrie, aleşii reşiţenilor considerau că se cheltuie prea mult pe subvenţionarea traseelor ce fac legătura între centrul de urbe şi localităţile aparţinătoare, acesta fiind motivul pentru care nu mai puţin de zece ture au sărit din schemă.

Se vehicula atunci suma de 250.000 de lei care s-ar pierde pe toate aceste trasee secundare, motiv pentru care au fost scoase din grafic acele curse care circulau goale, cu zero până la cinci călători.

Anul acesta, situaţia s-a repetat, un număr de 11 trasee fiind afectate, în două dintre cazuri fiind vorba despre o comasare a acestora. Şi dacă spre sau dinspre Cuptoare n-a fost scos niciun traseu, cursele cu plecare de la 6.00, respectiv 6.40 din Moniom au fost comasate pentru ora 6.20, iar cea de la 22.25 a fost redusă.

Reşiţenii din Ţerova au pierdut cursele de la 8.10, 22.00 şi 00.00. În cazul Domanului, cursele de la 5.50 şi 6.20 au fost comasate pentru ora 6.10, fiind anulate alte trei curse, cea de la 8.30, cea de la 15.05 şi cea de la 00.00. Reducerea curselor a fost făcută după o monitorizare şi după verificări derulate în prima parte a anului de către municipalitate, după cum ne-a explicat Cornelia Burileanu, şeful Serviciului de Gospodărie Urbană şi Mediu din cadrul Primăriei Reşiţa.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Multumim frumos domnule primar pentru ca ati scos aceste curse. Noi, locuitorii din satele apartinatoare, deodata, ne simtim cuprinsi de bucurie ca nu mai avem drumuri neasfaltate, ca nu mai ne facem nevoile in spatele gradinii, ce mai, o minune. Eu zic sa reclasificati si valoarea terenurilor si a caselor pentru impozitare, doar acum avem conditii ca in urbea principala. Multumim inca odata.

Adaugă comentariu