Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Peste o mie de astfel de documente au fost emise în acest an de Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate este documentul ce conferă titularului asigurat dreptul de prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru UE. Pentru că tot mai mulţi cărăşeni muncesc într-unul din aceste state, numărul solicitărilor este destul de semnificativ.

„Pe tot parcursul anului trecut, am eliberat peste 4.500 de carduri, iar de la începutul acestui an şi până acum am eliberat 1.071 de asemenea documente. Menţionez că termenul de valabilitate al acestora este de şase luni (eliberarea se face în şapte zile lucrătoare), iar dacă este vorba de urgenţe în plecarea solicitanţilor se eliberează un certificat provizoriu cu acelaşi termen de valabilitate. Documentul se eliberează de către noi titularului asigurat, şi acest lucru e important”, a precizat Carmen Ghitera, consilier relaţii publice în cadrul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin.

Cardul european de sănătate nu acoperă stuaţia în care deplasarea persoanei asigurate are drept scop beneficierea de tratament medical.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu