Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe modelul impus de shaorma, conjudeţenii aleg pachetele de concediu all-inclusive.


Conceptul descoperit de operatorii de turism turci – all-inclusive (totul inclus) câştigă tot mai mult teren în rândul celor care doresc să nu aibă grija cheltuielilor atunci când pleacă în concediu. Faţă de pensiunea completă, ce reprezintă doar cazare şi trei mese pe zi, pachetul all-inclusive reprezintă o suplimentare a serviciilor de care beneficiază turistul.

„Avantajele reprezentate de aceste serviciu se referă, în primul rând, la bugetul bine determinat de la începutul vacanţei. Turistului i se garantează cazarea, toate mesele, băuturi locale şi alte servicii care pot pleca de la animatori pentru copii până la saună sau masaj. Per total, este mai avantajos decât cazare cu mic dejun şi asta pentru că serviciile şi mesele suplimentare pot depăşi, la faţa locului, costurile preconizate pentru concediu“, a precizat Daniel Laţcu, directorul unei agenţii de turism reşiţene. Ţările ce practică acest sistem de servicii sunt Turcia (cea care a implementat respectivul tip de servicii), Grecia şi Bulgaria, pe lângă care încep timid şi România sau Muntenegru şi Croaţia (la un număr restrâns de hoteluri.

„Bulgaria este cea mai atractivă din punct de vedere al preţurilor şi serviciilor, plecând de la 220 de euro pe şapte nopţi de persoană şi până la 770 de euro. All-inclusive reprezintă masă pe toată perioada zilei (cu alte gustări între mesele principale chiar până la ora 23), cu băuturi pe lângă piscină sau strict la bar. Cărăşenii îşi stabilesc clar bugetul de la plecare şi nu au surpriza ca la finalul vacanţei să fie restrânşi financiar şi, comparativ, au descoperit singuri aceste lucruri“, a mai amintit Laţcu.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu