Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tot mai mulţi turişti din Caraş-Severin aleg să fugă de caniculă pe plaje exotice.Doar la jumătatea sezonului estival, temperaturile caniculare îi mână pe turişti către alte ţări, unde s-au obişnuit cu serviciile plătite în euro, în pofida turismului din ţara noastră.

„Încă din luna iunie, cele mai căutate destinaţii au rămas Grecia, Turcia, Bulgaria, în funcţie de posibilităţile financiare ale amatorilor de vacanţă şi de bugetul alocat excursiei. Se solicită tot mai mult sejururi cu transportul din zonă (Reşiţa – riviera Olimpului). Există şi turişti care încearcă să descopere destinaţii noi, cum ar fi Muntenegru, după ce au vizitat de mai multe ori destinaţiile clasice. Din acest an, avem pachete turistice cu plecare din Timişoara spre Creta (Grecia) sau Costa Brava (Spania), Antalya (Turcia). Un procent de 10% dintre clienţi au solicitat şi circuite turistice, dar ne extindem şi pe croaziere pentru cei ce au posibilităţi financiare şi doresc să schimbe peisajul. Astfel, o croazieră pleacă de la 600 de euro în extrasezon dar acest preţ creşte semnificativ pe perioada verii“, a precizat Ioan Dimcea, directorul unei agenţii de turism reşiţene.

Potrivit acestuia, bugetul mediu al unei familii pentru vacanţa de vară se înscrie în suma de 600 de euro. Cei cu dare de mână plătesc până la 4.000 de euro pentru un sejur, iar cei cu buget restrâns se limitează la 300 de euro pe familie.

Flavius Rotariu