Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Secţiile de votare s-au deschis la ora 7 şi se vor închide la ora 21. În judeţul nostru sunt aşteptaţi să îşi voteze europarlamentarii 276.571 de alegători. Locuitorii comunei Obreja îşi votează azi şi primarul.

La nivel european, azi, 25 mai, se prezintă la urne peste 380 de milioane de locuitori, dintre care 18.285.509 sunt români. La nivel judeţean, conform listelor actualizate la data de 16 mai 2014, din cei 276.571 de cărăşeni, 134.048 sunt bărbaţi şi 142.523 – femei. Chiar am putea spune că la nivel judeţean, aleg femeile. Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în municipiul Reşiţa sunt aşteptate la vot 76.578 de persoane, iar în Caransebeş 25.821 de cetăţeni îşi pot exprima opţiunile electorale. Vicepreşedintele AEP spunea că „oamenii care sunt responsabili de cifrele de alegători şi de cum arată listele electorale sunt primarii”.

În judeţ avem 366 de secţii de votare. Buletinele de vot au fost distribuite de reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului la sediile tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ încă de vineri, 23 mai. Potrivit HG 103/2014, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare vor primi câte 85 de lei/zi, impozabili cu 16%, ceilalţi membri ai secţiilor vor primi câte 65 de lei/zi, impozabili. În ziua alegerilor, aceştia vor primi şi câte 10 lei pentru hrană.

Cererile pentru urna specială, însoţite de acte doveditoare, s-au depus la birourile electorale ale secţiilor de votare numai ieri 24 mai, între orele 18 şi 20. Solicitările înaintate azi pentru urna specială vor fi respinse. Pe parcursul acestei zile, noi o să vă ţinem la curent cu datele furnizate de Biroul Electoral Judeţean privind prezenţa la vot, modul de desfăşurare al scrutinului, eventuale nereguli. De asemenea, în ediţia de mâine, 26 mai, Jurnal de Caraş-Severin vă oferă, pe larg, informaţii privind desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

Fie că suntem mulţumiţi sau nu de politicieni, azi dăm importanţă dreptului la vot numai dacă îl exercităm!

Nina Curiţa

1 Comment

  1. buna ziua, as indrazni cu o rugaminte daca doresc sa votez si nu stiu unde cum pot afla?sunt din resita din zona garii de nord.multumesc

Adaugă comentariu