Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Progresul Ezeriş – Viitorul Caransebeş 1-2 (1-0), pe Stadionul Gloria din Reşiţa, în sferturile de finală ale Cupei României, faza județeană.

Prima ocazie de gol şi-au trecut-o în cont jucătorii Progresului, în minutul 2, când Cocoşilă a obţinut o lovitură liberă pe partea dreaptă, la marginea careului, însă şutul lui Rusnac s-a dus puţin peste poarta apărată de Birăescu. Caransebeşenii au replicat în minutul 7, atunci când Negoescu a fost angajat în adâncime, perpendicular pe poarta lui Manole, însă goal-keeper-ul Progresului a fost mai rapid şi a reuşit să degajeze în aut. În continuare, Ezerişul a dominat cea mai mare parte a timpului, gugulanii mulţumindu-se doar cu câteva contraatacuri tăioase, unul dintre acestea consemnându-se în minutul 17, când Nicola a primit mingea în careu, la 11 metri, şi a şutat din întoarcere, însă balonul s-a dus puţin peste poarta adversă. Scorul a fost deschis în minutul 18, când Burdan a dat o pasă de peste 40 de metri mingea a ajuns pe stânga, la Cocoşilă, care i-a pasat lui Rusnac, şutul acestuia din interiorul careului oprindu-se în plasa porţii lui Birăescu.

După înscrierea golului, meciul s-a tensionat tot mai mult, jucătorii ambelor formaţii comiţând o serie de infracţiuni, nervii răbufnind în minutul 35, atunci când, în urma unui duel între Frenţ şi Curcudel, s-a format un meleu, jucătorii s-au îmbrâncit, iar asistentul Ghiţă Scînteie a fost trântit la pământ, fază în urma căreia Roberto Svatsinka le-a arătat direct cartonaşul roşu lui Frenţ, de la oaspeţi, şi lui Măduţă, de la Progresul. Ultima fază a primei reprize s-a consemnat în minutul 43, când Jula a prins un şut sănătos de la 30 de metri, portarul gazdelor respingând spectaculos în corner.

Gugulanii au egalat în minutul 46, atunci când Negoescu i-a trimis o pasă în careu, pe aripa stângă, lui Jula, care a şutat puternic din unghi, la colţul scurt, învingându-l pe tânărul portar Manole. Mai liniştiţi după egalul consemnat pe tabelă, gugulanii au jucat mai dezinvolt, de această dată controlând ei mai mult jocul, contraatacurile rămânând acum arma gazdelor. Astfel, în minutul 49, Roşu a primit în centrul careului caransebeşean şi a şutat puternic, însă Birăescu a reuşit să respingă cu un reflex de zile mari. În minutul 70, Ciurea l-a faultat la 30 de metri pe Jula, lovitura liberă executată de Negoescu trecând milimetric pe lângă vinclul drept al porţii lui Manole. Patru minute mai târziu, a fost rândul lui Negoescu să obţină o lovitură liberă de la 17 metri, pe care a executat-o tot el, plasat, însă balonul a nimerit stâlpul drept al porţii gazdelor. Caransebeşenii au marcat golul victoriei în minutul 83, în urma unui un-doi între Drăgoi şi Jula, acesta din urmă trimiţând un lob, de la 12 metri, peste portarul Manole.

Progresul Ezeriş: C. Manole, F. Burdean, R. Gherghel, P. Măduţă, M. Curcudel, R. Ciurea, Al. Urlică, Al. Rusnac (min. 72, H. Marişescu), C. Roşu (87, M. Pisoi), Al. Cocoşilă (84, Al. Leonte), A. Bobină; rezerve: P. Corneanu, M. Albu. Antrenor, Adrian Enăşescu.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Arnăut, R. Stanislav, I. Mărgan, N. Stanca, M. Frenţ, A. Megheleş, D. Drăgoi, Al. Nicola, N. Jula, C. Negoescu; rezerve: I. Ruicu-Kozma, F. Boieriu-Ujica, C. Nicoară, C. Govoşdeanu, A. Cut, D. Enache. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Roberto Svatsinka (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă) şi Claudiu Gogu (Reşiţa). Observatori: Viorel Lolea (Reşiţa) şi Petru Herghelegiu (Bocşa).