Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Soluţia de deviere a pârâului ce le-a adus numai pagube gugulanilor a fost considerată una viabilă

Inițiativa administrației locale de a scoate pârâul Zlagna din intravilanul municipiului a fost bine primită la nivelul conducerii centrale a Administrației Naționale „Apele Române”. Municipalitatea a fost înștiințată că reprezentanți ai Apelor Române au verificat situația de pe teren și au concluzionat că soluția propusă de executivul local este una viabilă

„Solicitarea Primăriei Caransebeș de deviere a pârâului Zlagna printr-o albie paralelă poate anula efectele negative provocate de acest curs de apă pe raza municipiului, zonă în care pârâul are o albie foarte îngustă. Drept urmare, vom înainta către Administrația Bazinală Banat o notă de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea promovării investiției de deviere a pârâului Zlagna”, se arată în documentul celor de la Apele Române. Potrivit primarului Marcel Vela, devierea se va face în paralel cu centura de ocolire.

„Cei de la Apele Române au fost de acord să introducă pe lista de investiții devierea pârâului Zlagna, o veste care ne dă speranțe că nu vom mai avea probleme cu inundațiile în acea parte a municipiului”, a precizat primarul Caransebeșului. Deocamdată nu se cunoaște data la care va fi demarată investiția, procedurile urmând să parcurgă toate etapele legale de avizare și aprobare.

Reamintim că în ultimele săptămâni pârâurile Zlagna și Potoc au inundat mai multe gospodării, străzi și terenuri din Caransebeș, după ce albiile acestora nu au mai făcut față la volumul foarte mare de apă rezultat în urma precipitațiilor abundente.

Lidia Almăjanu