Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Viceprimarul Ioan Crina crede că, din cauza salariilor prea mici, forţa de muncă emigrează, iar noi rămânem cu lucrările neterminate şi pierdem banii europeni.

Potrivit edilului reşiţean, lucrările sunt întârziate iar termenele nu sunt respectate din cauză că societăţile care lucrează pe bani europeni nu au oameni, aceştia preferând să muncească pe salarii mai mari în Spania.

O serie de lucrări au demarat, cu fonduri europene, la Reşiţa şi în alte localităţi cărăşene, însă constructorii au dat bir cu fugiţii, iar autorităţile s-au trezit puse în faţa situaţiei de a da banii înapoi sau de a le continua pe propria cheltuială. Aşa se întâmplă, spre exemplu, în cazul unor lucrări la reţelele de apă şi canalizare, al celor de anvelopare a blocurilor din Centrul Civic şi altele. Potrivit declaraţiilor oficiale, situaţia este una generalizată şi cu greu remediabilă.

„Eu vă spun părerea mea personală vizavi de ceea ce se întâmplă cu firmele de construcţii, spune Ioan Crina, viceprimarul cu atribuţii de primar al Reşiţei. Ca şi forţă de muncă activă, România este acum la nivelul anului 1966. Sigur că banii ăştia europeni, investiţiile, creează locuri de muncă. Nu este încă făcut sistemul pentru ca oamenii să ajungă la un câştig apropiat de cel al celui care lucrează în Spania! Şi atunci nu au cu cine să lucreze. Caz concret: Hidroconstrucţia, lucrează în toate oraşele, nu are oameni şi nu este în stare să respecte termene. Până la urmă şi cu blocurile, nu este o lucrare de nu ştiu ce anvergură, nu e complicată, nu e nimic deosebit de făcut. Personal am discutat cu omul respectiv de cel puţin patru, cinci ori. Am rugat firmele din Reşiţa – fiindcă sunt un susţinător al lor, indiferent ce ar spune unii – să vină să lucreze aici cu el. Am înţeles că au anumite probleme, reticenţe vizavi de el, cu banii. Dar trecem printr-o asemenea perioadă şi nu este valabil numai la noi, ci în toată ţara. Cu POS 1, ce se întâmplă acum cu Hidroconstrucţia, Timişoara e la fel, Severinul, Craiova. Sunt altele mult mai întârziate. Asta e la nivel de ţară“.

4 Comments

  1. Domnule Crina, ar fii cazul ca macar dvs sa va asumati RESPONSABILITATEA postului care il ocupati. Nu va este clar, nici dvs, in calitate de vice sau primar, aveti OBLIGATIA sa supervizati derularea lucrarilor, RESPECTAREA caietului de sarcini si documentatia tehnica aferenta unui proiect pe care dumneavoastra,reprezentant al unei institutii publice care FINANTEAZA, o gasiti in fisa postului de primar. Deci faptul ca x,y,z nu isi indeplineste termenele sau nu lucreaza conform documentatiei aveti in acelasi timp AUTORITATEA cat si RESPONSABILITATEA sa luati masurile legale ce se impun. Alte scuze sunt de prisos.
    La fel si cu reabilitarea termica din centrul orasului, greu a fost sa supervizezi o lucrare sub nasul dvs

    • Cum se face ca licitatiile sunt castigate de firme din afara judetului si apoi le subcontracteaza fraierilor de aici pe care ii platesc ca pe scalvisi culmea primaria nu stie nimic,exact cum spunea Obadau dupa ce a pus Chebutiu UCMR pe butuci.Si noi inghitim toate idioteniile astea. Au plecat meseriasii la capsuni d-nule Crina ca resita si-a batut joc de ei,iar copii lor vor de mancare si de imbracat nu vrajeli politice .FERITI LINIA RESITENI CA BENGA O SA REDESCHIDA IMR-ul.Pe ce gunoaie am pus stampila.Cica a iesit si liberalul Spataru.Ce om domnule pentru orasul asta.Te chema in audienta la Blocul 800,iti dadea un coniac, pe banii tai. Si daca oricum nu se rezolva nimic plecai fericit.URAAAA m-am imbatat cu primarul si am discutat gnoseologie si o sa merg acasa si copiii la munca nu sa imi ceara de mancare si vreo carte pentru scoala.La capsuni inainte!!!!!Rad dar nu e rasul meu, imi pare rau de ce a ajuns orasul asta cu care ma dau mare peste tot pe unde merg.

    • Rusinea tarii Resita si judetul Caras Severin .Drumuri in judet NU.E de notorietate publica de tunurile pe care le-au dat mari gugulani care conduc institutile judetene.Ce mai avem nimic -drumuri,sport,turism etc;etc toate sunt distruse intentionat de niste oameni care nu au nicio legatura cu administratia

    • Domnule draga…..nu mai cautati scuze ,,,,aveti o multime de oameni la ajutor de somaj sau cum se numesc cei ce primesc bani de la Primarie, si care nu produc nimic…dati le de lucru si veti schimba imaginea orasului si nu numai…invatati oamenii ca NIMIC NU E GRATIS

Adaugă comentariu