Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sau cel puţin aşa susţine deputatul Luminiţa Jivan, care consideră că PSD a guvernat bine, dovadă fiind investiţiile, dar şi salariile crescute la profesori și medici, precum şi cele din construcţii

După ce a mai spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivel naţional, în timpul guvernării PSD, s-au creat 230.000 de locuri de muncă prin Start-Up Nation, şefa PSD a spus că vrea să facă public numărul mare de investiţii din judeţ.

„În Caraș-Severin, guvernarea PSD a însemnat 60 de milioane de lei, investiții terminate deja, 860 de milioane de lei, investiții în derulare prin PNDL, și 406 milioane lei investiții contractate deja care urmează să fie implementate. Mai vorbim de alte 55 de proiecte, adică 160 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții, cum e Clinica Nera de la Sasca Montană, vizitată chiar de doamna Viorica Dăncilă. Dumneaei a văzut și starea proastă a drumului județean care duce la acel obiectiv, promițând că se va finanța drumul de la Ciuchici la Moldova Nouă. Consiliul Județean a trimis documente la CNI, urmând ca acum să se facă achiziția studiului de fezabilitate, apoi a proiectării și execuției. Sunt obiective mari pentru județul Caraș-Severin!”, a precizat Luminița Jivan.

Şefa social democraţilor cărăşeni a mai spus că „Noul guvern va însemna austeritate! Se pare că nici <<greaua moștenire>> nu mai e ce era odată pentru că cei care au vrut cu atâta ardoare să dea jos Guvernul PSD sunt contraziși de statistici, atât de cele ale BNR, cât și ale Băncii Mondiale. Ce mai putem spune? Adevărul este acesta: nici copiii si nici nepoții nu vor trebui să plătească datoria <<colosală>> făcută în timpul guvernării PSD. Datoria publică a României raportată la PIB este de 35 % față de media UE de 80%! Aceste fapte sunt susținute de cifre oficiale, iar tot ceea ce zic cei din Opoziție sunt doar ştiri false”.

N.C.