Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Oamenii de afaceri găsesc două soluţii pentru angajări: recalificarea şi asigurarea transportului pentru navetişti.

Dezbaterile derulate până acum la nivel de municipiu au subliniat de fiecare dată faptul că Reşiţa duce lipsă de forţă calificată de muncă. De fapt, şomerii au calificări care însă nu-şi găsesc ecou în spatele uşilor firmelor, astfel că sunt necesare cursurile. Ideea a fost reiterată cu prilejul celei mai recente întruniri organizate la nivel de municipiu, joi, 27 noiembrie. De asemenea, a fost subliniat faptul că operatorul local de transport nu mai susţine decât cursele metropolitane, celelalte nefiind acoperite. Potrivit agenţilor economici reşiţeni, ar trebui găsito o soluţie pentru acoperirea unor curse extinse, care să lege reşedinţa judeţului de celelalte oraşe, în sprijinul celor care se văd în situaţia de a face naveta până la Reşiţa pentru un loc de muncă.

La invitaţia municipalităţii au răspuns în jur de zece agenţi economici care şi-au prezentat problemele în faţa primarului Mihai Stepanescu şi a celorlalţi factori responsabili. Delegaţia din partea municipalităţii a mai fost formată şi din Titiana Cătană, directorul executiv al Direcţiei Tehnice Generale, Maria Uzun, directorul economic al Primăriei Reşiţa, şi Cristina Enuică, directorul executiv al Direcţiei Juridice şi de Administraţie Publică.

Adaugă comentariu