Caraş-Severin, Romania

Proiectul este implementat de către European Steps, în parteneriat cu Asociaţia Barnabas şi Camera Agricolă, şi pune accent pe măsurile active menite să crească şansele de angajare ale persoanelor fără un loc de muncă.

Începând de luna aceasta, până în 2012, vor fi organizate următoarele cursuri: de operator calculator şi contabilitate – nivel de bază (la Blocul 800), agricultor în culturi vegetale (la Camera Agricolă), apicultor, brutar/patiser şi croitor îmbrăcăminte după comandă (la Soceni), după cum a precizat managerul de proiect Isabella Popescu.

Vor beneficia de aceste programe 50 de persoane în căutarea unui loc de muncă, 50 de persoane inactive şi 50 de şomeri. În rândul celei din urmă categorii se va încerca angrenarea a 20 de şomeri de lungă durată, a cinci şomeri de peste 45 de ani, a 20 de şomeri tineri şi a cinci şomeri de lungă durată – tineri. Persoanele din grupul ţintă vor fi atât din mediul rural, cât şi din cel urban.

Cei interesaţi să urmeze cursurile din oferta Centrului european de calificare pot obţine informaţii suplimentare de la organizatori, de la parterul bl. 20 de pe B-dul Alexandru Ioan Cuza („blocul fetelor“), tel. 0355/429536, e-mail office@europeansteps.ro)

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu