Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preţul unei gigacalorii este la Reşiţa de 387 de lei, la fel ca şi anul trecut, iar preţul aprobat la nivelul Centralei Electrice de Termoficare se ridică la 430 de lei.

Diferenţa o reprezintă subvenţia suportată de la Consiliul Local Reşiţa, potrivit ing. Toader Dănilă, directorul CET 2010 Reşiţa. La sistemul centralizat de încălzire mai sunt racordate puţin peste 1.800 de apartamente, iar numărul abonaţilor care se debranşează creşte.

„Au fost şi persoane care şi-au debranşat apartamentele de la sistemul centralizat fără să ne anunţe. Pe de altă parte, există şi persoane care au solicitat rebranşarea, dar la instalaţiile pe orizontală. Sunt şi agenţi economici care au solicitat branşarea la sistemul centralizat, dar numărul lor este foarte mic”, a amintit Dănilă.

Sistemul de încălzire pe orizontală este folosit de câţiva ani la Reşiţa, şi reprezintă contorizarea căldurii furnizate începând de la intrarea în apartament. Astfel, nu sunt facturate şi pierderile. Potrivit actelor normative în vigoare, căldura în sistem centralizat va fi pornită în municipiul de pe Bârzava după ce, timp de trei nopţi consecutiv, temperaturile exterioare coboară sub zece grade.

Adaugă comentariu