Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – De o surpriză imensă a avut parte antrenorul emerit Nicolae Constantin după succesul istoric al echipei de lupte feminine a României la Cupa Europei pe Națiuni.

România a urcat în premieră pe podium la această competiție, cucerind medaliile de argint. Printre medaliate s-a numărat și reșițeanca Alina Vuc, cea mai titrată luptătoare a României la ora actuală, iar din colectivul tehnic a făcut parte și antrenorul emerit Nicolae Constantin, ca secund al lui Nicolai Stoianov. La festivitatea de premiere, doar sportivele au primit medalii, astfel că Alina Vuc s-a gândit să-i facă o surpriză primului ei antrenor, oferindu-i în dar medalia pentru care a luptat la Moscova. Și a reușit, antrenorul emerit Nicolae Constantin fiind vizibil emoționat de gestul sportivei sale de suflet,  pe care a continuat să o susțină și după ce Alina s-a transferat de la CSM Reșița la CSA Steaua București.

„Sincer, nu mă așteptam la un asemenea gest din partea Alinei. Mi-au dat lacrimile. Mă bucur pentru forma bună a Alinei, care și-a câștigat meciurile într-o manieră demnă de o medaliată la Mondiale. Mă bucur totodată și pentru evoluția celorlalte sportive, chiar dacă unele dintre ele sunt junioare, au evoluat cu multă determinare. Ce mi-a plăcut, încheierea meciului cu reprezentativa Ucrainei, sportiva din Galați, Cătălina Axente, a fost cireașa de pe tort la categoria 75 kg. A terminat meciul printr-un procedeu foarte spectaculos, un salt de patru puncte. Bucurie imensă a fost în rândul Federației Române de Lupte pentru acest rezultat extraordinar, sunt promisiuni pentru viitor de a participa la alte competiții alături de reprezentativa României, ca antrenor secund. Mulțumesc antrenorului Nicolai Stoianov, care are o încredere extraordinară în mine, ținem legătura periodic”, a spus Nicolae Constantin.

Pentru antrenorul care a descoperit-o pe Alina Vuc, argintul cucerit acum la Cupa Europei pe Națiuni şterge întrucâtva dezamăgirea trăită în urmă cu 37 de ani, când a ratat, ca luptător, participarea la Jocurile Olimpice de la Moscova. „Mă bucură foarte mult obținerea acestei medalii de argint, deoarece în anul 1980 am fost selecționat în vederea participării la pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Moscova, la care nu am reușit să concurez. Însă, după 37 de ani, am participat la Moscova cu echipa României și am câștigat o medalie de argint, din postura de antrenor secund. Meritul de a fi alături de sportive este al Alinei Vuc, pentru că ea m-a «tras» după ea la această Cupă Europeană, prin rezultatele sale. Alina este o lideră a echipei de lupte feminine”, a mai spus antrenorul emerit de lupte Nicolae Constantin.