Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă în ziua acţiunii doar şase tineri au reuşit să se angajeze, trecerea unei luni a mai adus încă 21 de încadrări în muncă.

În interval de o lună de la organizarea bursei speciale de muncă pentru tinerii absolvenţi, rezultatele acţiunii au ajuns să depăşească triplul celor iniţiale. Astfel, dacă în ziua acţiunii au fost angajaţi, pe loc, un număr de şase tineri, în decurs de o lună, au reuşit încadrarea în muncă alţi 21 de tineri.

În Reşiţa, Agenţia judeţeană de ocupare a organizat, la finele lunii septembrie, bursa pentru absolvenţi, la care s-au prezentat 27 de firme din 133 contactate, a căror ofertă a cuprins 116 locuri de muncă, acoperind, în majoritate, domenii de activitate precum servicii, comerţ şi confecţii. Pentru persoanele cu studii superioare, au fost disponibile posturi de secretară, inspector de asigurări, consultant de asigurări, agent de contractare şi achiziţii, proiectant-inginer mecanic, inginer electromecanic şi inginer de producţie.

Au participat doar 58 de persoane, dintre care şase au fost angajate pe loc, alte 45 au reuşind să ajungă pe lista celor selectaţi în vederea încadrării. După scurgerea unui interval de o lună, au mai fost angajaţi 21 dintre tinerii selectaţi. Dintre aceştia, 19 sunt absolvenţi ai învăţământului liceal şi postliceal, iar doi ai celui profesional sau de ucenicie, aceştia ocupând locuri de muncă de lucrator comercial, electrician, confecţioner volane, muncitor necalificat în confecţii şi confecţioner cablaje auto.

Potrivit celor de la AJOFM, locurile de muncă rămase neocupate pot fi regăsite în lista posturilor vacante, ce poate fi consultată la sediul instituţiei.

Adaugă comentariu