Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O nouă serie de cursanţi seniori participă în perioada 13 – 17 mai, cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, la cursul de iniţiere în tainele calculatorului, organizat de către Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“, în colaborare cu Grupul Local de Tineret „Arcus“ din Reşiţa.

Cursul se desfăşoară în cadrul Centrului de formare Biblionet, situat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor „Corneliu Diaconovici“, pe parcursul întregii săptămâni, între orele 15.00 şi 17.00. Iniţierea seniorilor se face gratuit de către Victoriţa Apolzan, bibliotecar formator, cu sprijinul voluntarilor Grupului Local de Tineret Arcus.

Potrivit organizatorilor, participanţii la curs vor învăţa să scrie un text în Word, să navigheze pe internet, să trimită şi să primească mesaje prin Yahoo Mail şi Yahoo Messenger, pentru a putea comunica mai uşor cu cei dragi, aflaţi departe de casă.

„Biblioteca publică este un spaţiu al învăţării pe parcursul întregii vieţi, şi în acest moment, datorită dotărilor cu tehnologie modernă şi formării profesionale a bibliotecarilor, prin Programul Biblionet, avem posibilitatea de a oferi celor interesaţi ocazia de a se familiariza cu tehnologia informaţională“, ne-a declarat Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii „Paul Iorgovici“.

Adaugă comentariu