Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Angajatorii care nu aveau forme de angajare pentru salariaţii lor au fost amendaţi. Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a desfăşurat, în luna aprilie, o serie de controale, aplicând amenzi în valoare totală de 408.000 lei. Potrivit conducerii ITM, în domeniul relaţiilor de muncă au fost 138 de controale, iar valoarea amenzilor a fost de 178.000 de lei.

Pentru munca „la negru“ s-au aplicat amenzi în sumă de 160.000 de lei, după ce inspectorii au depistat 16 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. „Principalele deficienţe constatate de inspectorii noştri au fost legate de neîncheierea unui contract individual de muncă, nerespectarea programului de lucru şi a timpului legal de odihnă, neîntocmirea dosarelor de personal şi a regulamentului de ordine interioară. De menţionat că au fost constatate un număr de 211 deficienţe, pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere“, ne-a declarat şeful ITM Caraş-Severin, Nicolae-Miu Ciobanu.

Controalele au fost efectuate în unităţile de fabricare a produselor făinoase şi de panificaţie. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate puţin peste 70 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 70.000 de lei. Totodată, în aprilie, angajatorii au comunicat ITM Caraş-Severin un număr de opt evenimente, din care două accidente mortale.

Adaugă comentariu