Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii reşiţenilor au aprobat, zilele trecute, majorarea tarifelor de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor cu aproape 50%.

Până la majorarea impozitelor, pentru reşiţeni, întâlnirile aleşilor urbei constituiau un motiv de bucurie. Se mai aproba un proiect, se mai renova un parc sau o şcoală, se contura cel mai mare loc de joacă din zona de Vest, se mai lungea o promenadă şi multe altele. Însă odată cu majorarea impozitelor – reproşată de reşiţeni cu prilejul discuţiilor dintre Primărie şi asociaţiile de locatari – şedinţele de consiliu au devenit şi un motiv de îngrijorare. Şi acum să vă spunem pentru ce s-au mai întâlnit aleşii urbei… Pentru majorarea tarifelor de salubritate.

De fapt, SC Brantner Servicii Ecologice SRL şi-a înregistrat o solicitare în acest sens la registratura municipalităţii în 4 martie, fiind luată zilele trecute în discuţie, în cadrul forului. Iar majorarea este de aproape 50%. În cazul persoanelor fizice, tarifele pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere a crescut de la 10,40 de lei, la 14,95 de lei lunar, de persoană. Agenţii economici vor achita câte 149,52 de lei (în loc de 103,96 de lei cât era până acum) pentru fiecare metru cub de gunoi colectat, transportat şi depozitat de operator. Au rămas neschimbate doar tarifele legate de deşeurile stradale, respectiv de 45,3 lei pe metrul cub. Toate cu tot cu TVA, cerute de operator.

2 Comments

  1. Sunt două probleme aici:
    1 – încet încet gunoiul ajunge să coste mai mult decât au costat produsele care îl compun. N-ar fi o problemă dacă ar exista o politică de încurajare a colectării selective și a reciclării. Din păcate nu există așa ceva.
    2 – verifică cineva dacă există o corelație între numărul de metri cubi colectați și cei facturați?

Adaugă comentariu