Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primarul Caransebeşului a retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marți proiectul privind noua organigramă a Primăriei Caransebeș. Borcean spera ca liberalii să fie în inferioritate pentru ca organigrama să treacă, însă aceștia au fost toți prezenți.

Mai ales că, în opinia lor, noua organigramă l-ar lăsa fără atribuții pe edilul adjunct Marius Isac. Borcean a explicat însă că nici vorbă de așa ceva, deși Isac ar trebui să fie mulțumit dacă nu ar mai avea atribuții, dar ar încasa salariul de la Primăria Caransebeș. „N-avea rost să pun organigrama pe ordinea de zi, pierdeam vremea. Cât despre viceprimar, vă dați seama că nu sunt atât de tâmpit să-mi iau toate atribuțiunile. Evident că va avea atribuțiuni, dar i le dau eu. Și acum, prin dispoziție, eu pot să-i spun de mâine te ocupi de aia și nu te mai ocupi de asta. Lui Marius Isac i-am și spus, lui Marius chiar i-ar fi convenit să zic, nu fac nimic, n-am nicio atribuțiune și plec acasă cu 8 mii de lei”, a spus primarul Borcean.

Acesta a venit și cu soluția ca noua organigramă pe care o propune să treacă, asta însemnând ca liberalii să fie în inferioritate la o ședință de consiliu. „Voi prinde o formulă în care liberalii nu au majoritate. Această organigramă cândva tot va intra, pentru că eu cred în ea. Am lucrat două luni la ea, am așteptat patru luni la ANFP, și mă opresc aici? E păcat. Nu s-a produs nicio transformare fantastică, decât poate benefică. Poate și asta e supărarea, că se făcea o mare direcție de strategii și dezvoltare economică și nu mai era Horia Irimia director. Cred că nici nu au studiat organigrama, s-a dus Horia Irimia și le-a zis <<uitați ce vrea să facă, nu are viceprimarul nicio atribuție >>”, a mai adăugat Felix Borcean.

Potrivit noii organigrame, ca repere mai importante, primarul a amintit transformarea Poliției Locale în serviciu, înființarea unor noi structuri gen Direcția Juridică și Administrație Locală sau Direcția de Organizare și Monitorizare a Serviciilor Publice, dar și crearea mai multor posturi la Proiecte – Programe, dar doar dacă există proiecte cu finanțare europeană.

R.M.