Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Senatorul Ionuţ Chisăliţă spune că o asemenea problemă socială nu se rezolvă transferând-o în altă zonă!

Oamenii n-au mai avut răbdare până la dezbaterea publică şi au început să se revolte şi să dezbată problema în spaţiul on-line. Este vorba de proiectul „PUZ – Zone rezidențiale, cu locuințe colective și funcțiuni complementare pe malul drept al râului Bârzava (Triajul Țiglărie, Fabrica de Refractare și depozitul de fier vechi) și malul stâng al râului Bârzava (Fierul Vechi și Șamotă)’’.

A reacţionat şi Chisăliţă, care a comentat dur pe pagina sa de Facebook: „Trebuie să dăm vina pe cineva pentru nemulțumirile cetățenilor! O dăm politic! De vină pentru lipsa noastră de gândire şi capacitate administrativă nu este altul, decât senatorul Chisăliță! Cum adică, îşi permit cetățenii din zonă să strângă semnături împotriva acestui proiect? Cetățeni, printre care se află și susținători ai actualei administrații… politice. Și dă-i și luptă. E politic, strigă ca din gură de șarpe susținătorii. Că şăfu trebuie să vadă zbaterea subordonaţilor şi, pe deasupra, trebuie să fie şi mulţumit“.

Referindu-se la „bomba socială“, respectiv la cele 74 de familii din Căminul 1 din Mociur care ar fi mutate, el a scris că este un mod total nerealist de rezolvare a problemei: „Adică, familii, nu toate, care trăiesc din ceea ce își «însușesc» de la alții, le mutăm într-o altă zonă. Și uite așa, creăm aceiași problemă, în altă zonă! Asta este culmea « intelighenției» actualei administrații! Domnilor, nu totul se transformă în politic! Dar, cred că deja începeţi să înţelegeţi că se vor plăti politic. Nemulțumirile oamenilor, spre stupefacţia dumneavoastră, nu au a face cu politica. Și nu ține de avioanele care ne spuneți dumneavoastră că vor ateriza pe Bârzava. Atunci când vrei să rezolvi o problemă socială de acest gen nu o rezolvi transferând-o într-o altă zonă“.

Administraţia locală a lansat celor interesaţi invitaţia de participare la dezbaterea publică ce va avea loc vineri, 29 noiembrie 2019, de la ora 16.00, în sala de ședințe de la parterul Primăriei Reșița, ţinând să facă şi precizarea: „pentru o informare corectă asupra planurilor de dezvoltare propuse de Primăria Reșița pentru zonele Lend, Marginea, Stavila“. Precizarea a venit pe fondul zvonurilor apărute pe reţelele de socializare, că Primăria ar intenţiona să-i mute pe anumiți cetățeni din Mociur la Marginea.

Alexandra Gorghiu