Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Intrat în AGA societății ce aparține de Consiliul Local Caransebeș când social-democrații au deținut pentru puțin timp majoritatea, în prima parte a acestui an, Florin Bogdea a fost schimbat acum prin votul liberalilor. Aceștia au ținut să-l înlocuiască pe consilierul PSD pentru că nu erau siguri în AGA de votul liberalului Ioan Cojocariu.

Și chiar dacă le-a spus celor de la PNL că e nevoie doar să-i ceară să plece și o va face, consilierul Florin Bogdea n-a renunțat fără tam-tam la “Gugulania”, tam-tam care a însemnat peste o oră de dezbateri, certuri, voci ridicate și fel de fel de tertipuri la care a recurs grupul PSD pentru a împiedica înlocuirea lui Bogdea din AGA societății ce aparține de municipalitate. „Nu băgați nicio motivare pentru schimbarea mea, v-am spus că plec de bunăvoie, dar motivați”, a precizat consilierul PSD. „Pentru că ai intrat când noi eram minoritari”, i-a explicat cea care a inițiat proiectul de hotărâre, Maria Ponețchi, în timp ce Andra Pleșa i-a spus lui Bogdea că poate să se adreseze Instituției Prefectului dacă are dubii asupra proiectului.

Au urmat zeci de minute de certuri cu privire la dilema „comisia de validare este aceeași cu comisia de numărare a voturilor?”. A luat cuvântul și Ioan Cojocariu, cu mai multe intervenții care aproape au confirmat dubiile liberalilor cu privire la direcția votului acestuia în AGA, iar primarul Felix Borcean a precizat că proiectul este întocmit prost din punct de vedere tehnic. „Consider că proiectul a fost greșit redactat, nu a fost redactat cum se cuvine, fiind prezentat explicit numele unui alt consilier, planează certitudinea erorii redactării proiectului de hotărâre”, a spus edilul, moment în care liberalii au replicat că proiectul este identic cu cel prin care Bogdea a intrat în AGA de la “Gugulania”, iar atunci nu au fost obiecțiuni.

„Retrageți-vă proiectul, dna Ponețchi!”, a cerut liderul de grup PSD, fără succes însă. „Dle Bogdea, aveți procedurile legale prin care puteți contesta proiectul”, a replicat viceprimarul Marius Isac.

Au urmat alte parlamentări între cele două tabere și încercări de tergiversare, ceea ce a făcut asistența să exclame: „CIRC!”. Social-democrații nu au vrut să facă parte din cele două comisii, au refuzat să-și exprime votul, motivând că „procedural nu este corect”, însă mașina de vot liberală, bine unsă de această dată, și-a văzut de treabă și n-a mai dat rateuri ca-n primăvară. Cele 10 voturi PNL au fost de ajuns pentru ca Florin Bogdea să fie înlocuit cu Ciprian Brancu în AGA de la “Gugulania”, ceea ce înseamnă că liberalii sunt siguri acum de majoritate și pot lua deciziile pe care le doresc.

Ceea ce s-a și întâmplat, pentru că a doua zi liberalii l-au numit administrator al societății pe Nicolae Șelner, iar fostul administrator și director, fostul deputat, acum pensionar, profesorul Gheorghe Hogea, a refuzat să-și dea demisia și a intrat în preaviz de 45 de zile.

R.M.