Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – După ce au finalizat câteva proiecte, autorităţile locale au inaugurat un parc şi se pregătesc de noi investiţii.

În ultima vreme, micul oraş de la umbra Reşiţei a avut parte de ceva investiţii, iar bocşenii au putut vedea asfalt nou pe unele străzi, de locuri de joacă şi de parcuri reabilitate. Cea mai nouă investiţie constă în deschiderea Parcului Copiilor, de pe strada Reşiţei, din cartierul Bocşa Montană. „De mult nu am simţit bucuria de acum, când am văzut chipurile micuţilor din Bocşa luminându-se la zărirea locurilor de joacă, a spaţiului frumos amenajat şi a bomboanelor care s-au împărţit din partea administraţiei locale. Această investiţie care a costat aproximativ 170.000 de lei fără TVA a meritat cu prisosinţă tot efortul nostru şi este doar unul din mulţii paşi pe care-i vom face pentru a transforma Bocşa în oraşul în care tinerii noştri să aibă viitorul pe care-l merită“, consemnează primarul Eugen Cismăneanţu.

Potrivit celor de la ADR Vest, administraţia bocşeană a reuşit deja să finalizeze trei proiecte în cadrul POR 2007-2013, unul vizând reabilitarea peisagistică a parcului Pescăruş şi a spaţiilor verzi aferente străzilor Republicii şi Funicular, altul vizând modernizarea străzilor din oraş, iar cel de-al treilea achiziţia unui sistem de supraveghere în vederea creşterii siguranţei şi prevenirii criminalităţii în cartierul Bocşa Română.

În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului Local Bocşa au fost adoptate documente ce vizează noi lucrări în oraş. Pe listă figurează lucrări la un drum pietruit (strada Nicolae Florei), asfaltarea drumului de acces şi platformei de pe strada Sadovei, în zona blocului de garsoniere, dar şi reabilitarea terenului de sport şi a platformei aferente Casei de Cultură Bocşa. O altă investiţie, vizând construirea unui bloc ANL cu patru etaje, a ajuns la faza studiului de fezabilitate.