Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – La invitaţia primarului oraşului Mirel Patriciu Pascu, cea de-a III-a ediţie a Sesiunii de comunicări Banaterra pentru Banatul Montan – 2012 se va desfăşura la Bocşa.

Sesiunea de comunicări Banaterra pentru Banatul Montan din acest an este organizată de Asociaţia Proiectul Rastko România din Timişoara şi Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa şi se va desfăşura pe data de 5 mai 2012. Persoanele interesate să participe cu lucrări pe teme istorice, legate exclusiv de Banatul istoric, sunt rugate să ne contacteze pe adresa de e-mail: dbaiski@gmail.com sau biblioteca_bocsa@yahoo.com

Prioritate au comunicările cu subiecte legate strict de istoria Banatului Montan, dar sunt acceptate şi lucrări cu subiecte diverse privind istoria şi cultura Banatului. Detalii privind locul şi programul vor fi comunicate în timp util de către organizatori.

De asemenea, întrucât în acest an cultura română îl sărbătoreşte pe marele dramaturg Ion Luca Caragiale, de la a cărui naştere se împlinesc 160 de ani, iar de la a sa moarte 100 de ani, elevi de la Liceul Teoretic „Tata Oancea“ din Bocşa vor pune în scenă spectacolul cu piesa „O noapte furtunoasă“ de I.L. Caragiale. Elevii Andreea Izvernar, Loredana Păcurariu, Răzvan Borduz şi Robert Dinescu din cl. a X-a A secţia Matematică-Informatică, îndrumaţi de dna prof. Stela Boulescu, vor interpreta rolurile binecunoscutei piese, sperând să încânte publicul.

Adaugă comentariu