Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – E drept că nu de puţine ori, contribuabilii care s-au conformat la plată, s-au plâns de faptul că statul îi jecmăneşte, însă o face perfect legal. Dincolo de toate birurile tot mai greu de suportat, se mai adaugă, pe ici, pe colo, şi câteva comisioane.

Din vreo comoditate, vrei să-ţi achiţi taxele din faţa unui calculator, direct din cont? Ei, bine, nu-ţi rămâne decât să găseşti băncile care-ţi permit să scapi de comisioanele aferente transferului.

Potrivit celor de la Fisc, persoanele fizice îşi pot achita impozitele către stat din cont propriu fără perceperea de comisioanele bancare. Acest lucru este însă valabil numai pentru cei care au un cont deschis la BCR, CEC Bank, Banca Comercială Feroviară sau Romanian Internațional Bank. Sunt scutite de comision sumele virate cu titlu de impozite, contribuţii, taxe sau alte sume datorate bugetului general consolidat.

Plăţile pot fi efectuate în contul obligaţiilor bugetare proprii sau în contul obligaţiilor altei persoane fizice care are calitatea de contribuabil. Aplicaţia necesară prelucrării asistate, validării şi listării ordinelor de plată poate fi descărcată de pe site-ul www.anaf.ro. Totodată, a fost deschis un cont pentru persoanele care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor.

A.M.

Adaugă comentariu